Alla inlägg under juni 2008

Av Åsa - 24 juni 2008 11:32

Tack tack tack för era kommentarer. Jag blir så glad varje gång jag loggar in och ser att det är någon som har skrivit något. 


Jag försökte skruva ihop mitt skåp idag, men det är svårt att få dit benen. Jag hittade en skruvdragare som vi måste fått från säkert svärmor någon gång. Men den måste ju laddas i evigheter (tre timmar) och jag är på väg att tappa lusten. Men jag har skåptillhörigheter liggandes i hela lägenheten så jag måste ju göra det någon gång.


I morgon ska jag åka till Helsingborg och ordna med Mandan hela dagen. Jag hade tänkt att köra till jobbet idag och hem i morgonbitti. Men jag kom på att om jag tar tåget kan jag åka vidare sedan i morgon. Då slipper jag ombyggnaden på motorvägen som betyder KÖÖÖÖÖ.  


Jag får se om jag hinner. Jag ska ju styrketräna idag! =)


Anna: Jag tror det är en stor risk med frossande när man slutar helfart. Jag försöker bara sukta efter nyttiga saker. Hoppas det hjälper. Heja in i ketosfas nu.


Fia ha det mysigt som attan. Och meddela hur det blir med huset.


Mandan syns imorgon.


Puss på er.  

Av Åsa - 23 juni 2008 20:27

Japp jag har varit på möte idag. Nyss. Och jag var på IKEA innan och köpte ett skåp till min toalett så det ska jag skruva ihop när jag skrivit färdigt. 


På mötet pratade vi om stress och vårt mål. Vi visade våra collage och mitt var mest överarbetat! =) Av de som gjort det vill säga. Jag gillar mötena men vi är en grupp som gärna pratar och då är det lite tråkigt när ledaren pratar en massa. Speciellt om samma saker står i materialet. Några säger ingenting visserligen och de kanske gillar att inte behöva prata. Jag har aldrig förstått sådana människor. Är det att de är blyga eller har de verkligen inte reflekterat eller tyckt någonting på en hel vecka? 


Ja jag mätte mig idag också. Jag har bestämt att jag ska mäta mig nästa vecka också, för då är det inte något möte. SÅ förhoppningsvis har jag kommit under min magiska gräns om två veckor.


Måtten:     Totalt              Denna veckan

Överarm: -8                           -1

Midja:      -15                         -4

Höft:       -13                         -4,5

Lår:          -8                           -2

Byst:        -12                         -2

Allt i centimeter.


Och så vägda jag mig. Jag har denna vecka gått ner 2,1kg. Det känns inte så mycket, jag vet. Men om man tänker på att jag gått ner 7,7kg på två veckor så låter ju inte det så lite. Eller hur?  


Jag frågade över det där med att ha ont i vaderna och en tjej som är sjuksköterska sa att det kan hända om det gått snabbt i viktminskningen så måste kroppen hänga med och då kan det kännas som att det krampar nästan, speciellt ofta i vaderna. Det är skönt att det håller på att gå över och skönt att veta att det inte är något farligt. 


Samma tjej sa att om kroppen har stått på en speciell vikt länge kan den tro att den ska väga den speciella vikten och att det är därför man hamnar på en så kallad platå. Om man då tränar mental träning så kan det undermedvetna påverka den fysiska kroppen så att man snabbare kommer över den platån. Känns viktigt att skriva så att jag kommer ihåg det om det blir så att jag bara står still.  


Tråkigt att det inte är möte varje vecka. Jag har inte fattat det innan, men det är många gånger varannan vecka p.g.a semestrar och sånt.  Hoppas man orkar med ändå. Men nu känner jag mig stark och det är det jag ska fokusera på. Denna veckans uppgift för mig från mig är att jag verkligen ska dricka mitt vatten varje dag och att jag ska promenera minst två gånger. Där ser ni. Bra va?


Av Åsa - 22 juni 2008 17:14

Den här veckan har gått snabbt. Mycket snabbare än första. I morgon är det dags för vägning. Den riktiga vägningen och inte tjuvvägningen i torsdags. =) 


Jag har gjort mitt collage. Det blev rätt bra. Om man får säga det själv i jantesverige.


Snart ska jag gå på Sex and the City-filmen på bio. Jag ser fram emot det. Det finns dock en av de som ska följa med som jag har svårt att tro gillar filmen och hoppas att hon inte drar ner oss andra.  


Jag och Bumpe var och åt på Siesta ;). Te mmmm. Men hans macka luktade gott. Och sedan när vi kom hem gjorde han jordgubbstårta. Jag känner mig så stark så det berör mig inte. Men jag älskar honom för att han är så hänsynsfull för hur min dagsform är. Om det kommer något matinslag på tv så säger han nej usch och vill byta kanal. Jag är antagligen konstig men jag njuter av att han och andra får äta mat. Det glädjer mig och gör mig starkare om jag får höra att det var gott. Jag vet inte varför. Men det är några saker som är svårt att se. Rökt fisk och om folk pratar om nypotatis. Underligt va. Vad är det som gör att det var den kallrökta laxen jag suktade över mest i fredags och inte den gudomliga tårtan som Ellen gjort? Kan det vara saknaden av salt kanske?


Jag har haft ont i vaderna igår och idag. Jag tror idag att det är träningsvärk efter att jag har gått upp och ner för våra trappor flera gånger i fredags. Är det någon som känner igen sig annars att få ont i musklerna??? Jag läste om vätskebrist men det var inte något vanligt symptom vad jag kunde se.  


Jag läser ofta Vickenickans blogg och jämför och kollar för att se hur mycket hon hade gått ner vid de olika tiderna. Och vid tre månader hade hon i stort sett gått ner min önskade vikt. Men jag ska bara gå på helfart i 8 eller 9 veckor och efter 9 veckor hade hon gått ner 27,någonting kg. Det hade ju varit toppen att bara ha 11 kg sedan att gå ner på halvfart. Shit jag är så jävla fokuserad och insnöad på hur det blir sedan när jag är smal och allt jag ska göra och så bra mat jag ska äta och alla bra valen och sånt. Hela tiden snurrar det i mitt lilla stackars huvud. Undrar om det går över. Jag tror dock att det hjälper mig att bara äta sopporna. Ja jag har också märkt de två senaste dagarna att jag bara sväljer soppan så att det är avklarat. Jag bryr mig inte så mycket eftersom jag inte är hungrig. Jag måste påminna mig om att det är dags att äta. Det påminner mig om att jag måste äta innan bion och måste därför sluta skriva nu! ;) 

Av Åsa - 21 juni 2008 20:07

Ja det var midsommar igår. Jag åt inte, bara för att klargöra. Det var ganska svårt men ännu svårare idag. Festen igår var . . . trevlig. Men jag var på sådant humör att jag lika gärna kunde varit hemma. Om jag är på humör är jag lika trevlig nykter som full, men jag kände att jag inte var så intresserad av de nya människorna på festen tillexempel. Sedan sov vi där och det var nice. Skönt att vakna och veta att man inte behöver göra något på hela dagen, men det hade variit skönare att vakna hemma! ;) 


På eftermiddagen åkte vi till Skanörs hamn och gick in i fiskrökeriet. Det var svårt. Mycket sugen. Mycket. Jag funderar på att skriva en lista på saker som jag varit supersugen på under denna "tillställning" och kolla om jag fortfarande är intresserad om 9 veckor.


Jag har ont i benen idag. I vaderna. Det känns som en blanding mellan världens träningsverk och krampvarning. Bumpe sa nyss att det kanske är vätskebrist och det kanske det kan vara så jag försöker dricka vatten nu. Jag har ändå druckit ca fyra liter om dagen. Jag får se om det försvinner. Det är lite läskigt annars.


Hemläxan från mötet denna veckan var att göra ett collage. Jag har klippt ut grejer som jag ska limma ihop imorgon. Jag tror det blir bra, men jag hittar ingen som sitter med benen ikors som är en av dessa positiva saker jag vill få genom viktnedgången.


Ikväll kommer några över och ska spela Guitar Hero. Det ska bli roligt.

Ha det bra och hoppas ni haft det superbra på era midsommarfiranden!


Av Åsa - 19 juni 2008 21:41

Jag tränade idag. När jag körde dit kände jag hur dålig jag blev i magen och fick pansikspringa på toa när jag kom till Xtravaganza. Satt där länge och det luktade fan inte hallon. Jag blev likadan igår. Konstigt. Jag fick i a f svar på att jag kan äta Omega-3 varje dag. Skönt att veta att det inte förstör för mig.


Jag vägde mig också när jag var där och hade gått ner ytterligare 1,6 kilo sedan i måndags så totalt är det 7.2 kilo jag gått ner. Coolt. På 10 dagar. Det slår inte vad Vicky gick ner men jag är glad ändå. Har för mig att hon förlorade 8,8 på 10 dagar.

 Jag köpte också mat för nästa vecka. Mycket sparris blir det.


Sedan åkte jag till jobbet och (urk) jobbade. Förut när jag var här var och varannan dag så var det helt ok, men nu när jag jobbar kanske en eller två gånger i veckan är det jättetrist att komma hit. Bättre hemma. Jag trivs alltid bäst hemma. Och igår var jag så sugen på att åka till IKEA och göra om hemma. =)

Kanske nästa vecka. Bumpe tycker att det är onödigt, men det har han sagt om många saker som han sedan har sagt: Det blev ju riktigt snyggt ju! om.


Problemet är att jag vill ha en stor rund matta på toaletten, men han vill inte ha det. Bara den går att tvätta tycker jag det är ok. Ska se om jag kan mygla in den och vad han sedan säger. Men nu när jag lägger ut 2950 kronor i månaden på att gå ner och knappt tjänar några pengar alls så är det kanske inte läge att köpa grejer. =(


Imorgon är det midsommarafton. Redan.

Av Åsa - 19 juni 2008 10:25

Jaha då var vi på Bumpes "firmafest" igår. Det var trevligt.


Italiensk buffe med sånt jag gillar. Konstiga röror och spännande blandningar. Inte vad Bumpe gillar så han kunde ärligt säga att det inte var gott. Det luktade gott och så jag suktade. Och så satt jag där med min soppa. Sparris visserligen men ändå. Jag hade ett barn sittandes bredvid mig som åt ostbågar. Ni hörde mig Ostbågar. Bumpe såg det och tittade frågande på mig för att kolla hur det gick för mig. Han känner mig, min älskling, och vet att är det något som får mig på fall så är det Ostbågar. Ja men det gick bra. Rätt tråkigt men bra. Och sedan kom efterrätterna. Tiramisu och Skogsbärspannacotta. 


Jag var lite rädd att det skulle diskuteras vad jag åt men det blev det inte förrän i slutet av kvällen. Och det var på ett bra sätt. De var intresserade och frågade bra frågor. Värdinnan var så där perfekt som jag brukar tycka är jobbigt bara för att jag får mindervärdeskomplex, men inte idag. Men ni vet typen. En liten slank söt tjej som har ett litet sött perfekt barn och ett stort vackert hus och har ett bra välavlönat spännande perfekt jobb och ett (som det ser ut) perfekt harmoniskt förhållande.


Jag kände bara att hon var trevlig, för det var hon verkligen.  Och jag har det ju inte så jävla illa heller! ;) 

Och så är jag ju rolig också.




Av Åsa - 18 juni 2008 15:39

Hej hej. Jag försökte räkna ut hur många dagar det har varit soppa för mig, men lyckades inte på en gång och orkade inte nästa. =) 


JAg har fått reda på att det inte går att kommentera och det verkar vara något allmänt problem för Bloggagratis. Hoppas de ordnar det för jag vill ju gärna veta vad ni tycker.


Idag ahr jag jobbat lite extra (i två timmar Phu) Och nu ska jag förutom att tvätta försöka få mig att vara glad och social för ikväll ska jag och Bumpe på fest med hans jobb. Grillning och sånt. Jag sa att han kunde säga till den som har festen att de inte räknar med mig till maten. Usch. Ska se hur det går idag. Varför tycker jag det är så svårt att stå upp för att jag har valt att gå ner med Xtravaganza? Det borde inte vara så svårt.  


Imorgon ska jag vibträna och väga mig! (tihi i smyg) jag måste ha lite extra motivation innan midsommar. Och jag har inte bestämt mig än om jag ska äta eller inte. Jag tror att det fungerar bäst för mig. Om jag uttalat har sagt att jag INTE ska äta så kommer jag vilja göra det hela tiden. Ja så säger vi! =)


Ikväll är det Sex and the city maraton. Det missar jag. Kanske ska spela in det. Ha när jag känner mig nere sen i sommar!


Av Åsa - 17 juni 2008 20:53

 Jaha ni mina läsare. Jag ser att det har varit inne 222 olika besökare under juni och det är trevligt tycker jag. Även om ni inte kommenterar något. 


Denna dagen har varit skön. Jag har gått omkring och känt mig skön hela dagen, förutom att jag var hos tandläkaren. Blä. Men det är inte det denna blogg ska handla om så det struntar vi i.


Eftersom jag gick ner en del =) så har det känts väldigt enkelt idag med maten. Åtta veckor är väl ingenting tänker jag och hoppas att den känslan ska hålla i sig lite.


Men varannan gång jag tänker på midsommar tänker jag att det kommer bli lätt att äta soppa, och varannan gång tänker jag att det kommer bli jättesvårt.

Jag vill ändå inte bestämma mig för att äta nu när det går så bra.


Jag tycker det är synd att ni inte skriver mer. Och konstigt att Mandan är den enda som tycker jag är coolast i världen. Varför tycker inte ni andra det? ;)


Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11 12 13
14
15
16 17 18 19
20
21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<<
Juni 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards