Senaste inläggen

Av Åsa - 11 maj 2009 20:17

Ja nu kör jag. LCHF för hela slanten. Nu ska jag må bra igen ta mig fan! Och hjälp att stötta om jag får dimpar. Det behövs. Men jag vet att detta är det jag behöver göra. Och idag har jag ätit ägg-bacon-muffin som jag bakade igår. Och tog med mig baconlindad köttfärslimpa med ärtor och lite lingonsylt. På eftermiddagen handlade jag och köpte kycklingklubba och käkade i bilen. Hungrig. Klockan var halv sex när jag kom till parkeringen och är så glad att jag åt rätt! 


Idag har jag gått mycket på jobbet och det hade varit intressant att ha kollat stegräknaren. Men den låg hemma på skrivbordet och gjorde nytta alldeles själv. Men tror att jag gått över 11000 steg idag. Fram och tillbaka. Och ute har jag varit hela dagen. Trött nu och känner mig utblåst. Så många gånger jag har använt och idag. Kanske annat ord imorgon! =)


Av Åsa - 7 maj 2009 14:08

Jag åt LCHF idag. Ägg med smör och rom till frukost. Ägg och kaviar med ost till mellanmål. Och sedan tre kakor när de bakade på hemkunskapen. Fan också. det var inte bra. Och jag mår inte bra heller. Jag hade tagit med mig mat från igår och åt till lunch. Jag hoppas på bättring från mig själv. Men jag känner mig väldigt labil.

Igår städade jag i tre timmar när jag kom hem från jobbet. Helt slut var jag men jag fick nog. Skurade och stod i. Det är inte så att det är färdigt, men några av rummen känns lättare nu än förut i a f. Men det är dags att torka lister och skura skåp och sådant som tar sån jäkla tid. Och i helgen ska vi på spa. Massage, ansiktsbehandlingar och träning beställt och övernattningen gratis.Hm

Av Åsa - 5 maj 2009 20:05

konstigt att jag inte har 11 kommentarer också.

Av Åsa - 4 maj 2009 21:42

Japp då var det gjort. Och jag sprang. Woohoo. Jag är så jäkla cool. Och jag vet att ni håller med. Jag sprang ta mig tusan och det var inte lätt. Informationen som kom med nummerlappen var i mina ögon tydlig, men tydligen inte för alla. *snörper med munnen* Det står att det är flera starter med sju minuter mellan. Och den första starten är för de som vet att de springer hela loppet i en jämn takt och de som vill springa snabbt. De som vill springa lite och gå lite eller försöka lunka sig runt startar på mellanstarterna och sista starten är för de som vet att de ska gå runt.  Enkelt va! ?? Några frågetecken?? Nej precis. 


Men i verkligheten startade jag i tredje, som visserligen var den sista starten, men jag var först i ledet och började springa redan från början naturligtvis. Men helvete vad många det var som promenerade runt. Jag blev helt förbannad. Vi som sprang fick sick sacka och försöka springa utanför banan för att komma förbi de som fingick hela vägen. Och om det är trångt så förstår jag inte vilka som tycker att det är rätt att gå fyra i bredd. IDIOTER!!! Helt vansinnigt svårt att springa ju. Jag gjorde det ändå. Gick kanske tio meter när det var total korvstoppning i en kurva och sedan en bit, kanske 30 meter, när jag var jättetrött efter fyra och en halv km. Sedan sprang jag resten.  Jag kom in på tiden 50,27. Och eftersom jag startade i tredje starten drar vi bort 14 minuter och simsalabim *trumvirvel* 36,27. fatta vilken bra tid!!! Jag sa efter Tösarajset att jag vill kapa tiden med fem minuter, och över huvudtaget hade jag satsat på att springa på 37 minuter. Ha. Jag är omigen sjukt stolt över mig. Och jag träffade en tjej som har tränat massor inför detta loppet och hon kom in på två minuter mindre än mig. Jag tycker det är coolt. Att kunna springa 5 km på ok tid och väga nästan 100 kg. För tyvärr är det sanningen mina goda vänner.


Cool är förnamnet!   

Av Åsa - 4 maj 2009 16:49

Idag är det dags. Och det känns tungt som attan! Vet inte om jag klarar springa, men jag ska försöka. Och jag ser det som vinst bara jag kommer över mållinjen. Lunkandes eller gående. Så känns formen idag. 


Hör av mig om hur det gick sedan.  

Av Åsa - 22 april 2009 12:01

ja det är längesedan. Jajamänsan och allt har en anledning. Jag  har inte ätit bra på en månad och det kan vara en stor anledning. Det känns inte kul att skriva, Har ätit fel idag. Idag också. Idag med. Så därför har jag inte skrivit.


Det började 14 mars då vi var på restaurang och åt och jag beställde fiskgryta som jag trodde var bra. Skulle ha frågat servitören men det gjorde jag inte och när maten kom in var det massor med potatis och morötter och kolhydrater i. Jag åt den och tänkte att det säkert kommer gå bra, men på en gång kickade suget in och jag stod ut till på fredagen tror jag och sedan började det. Och det fanns ingen måttlighet alls. Jag är sjuk jag vet.


Och sedan blev jag förkyld och då jobbade jag ändå med feber och ont i halsen och drack te med honung och käkade halstabletter och då var det inte lönt. Och sedan har det fortsatt utan någon ork och vilja att avbryta missätandet. Det är ganska skönt att släppa kontrollen en stund. Sedan är det jättejobbigt när jag kommer på att jag inte har kontroll längre. Jag kommer naturligtvis käka LCHF igen. Det känns bäst för mig. Men jag har inga pengar att köpa mat för och käkar därför i skolan. Jag har försökt mer denna vecka, läs måndag och tidag, än jag gjort på länge så det känns ändå bra men shit så mycket jag har gått upp i vikt. Uscha!


Igår var det den 21 april. Minns någon vad som skulle hända då? Jag har skrivit om det sporadiskt! = )  Jo det var Tösarajset i Ystad. 5 kilometersloppet som jag skulle springa. Och hur har det då gått med målbilden? Jo den har ändrat sig. Jag gick från att jag skulle springa runt till att jag skulle ha detta loppet som provlopp inför VårRuset och sedan efter förkylningen ändrades det omigen till att jag skulle springa lite på detta loppet och försöka springa så långt som möjligt på VårRuset. Så det har ju ändrats en del. I fredags var jag ute och sprang (ha ha ha) fem kilometer men det var helt omöjligt. Jag orkade inte ens en sång. Jag behövde bryta och var nästan kräkfärdig. Fattade inte vad det var. Jag sprang några gånger men det var pinsamt så jobbigt jag tyckte det var och framför allt hur kort sträcka jag klarade.


I helgen var det Balboaläger i Malmö. Dans om ni inte visste. Och jag dansade kurs i nio timmar lördag och söndag och sedan på kvällarna fredag och lördag också. Det är inte så konditionskrävande men vaderna tog stryk.


Anyway. Igår var loppet. Jag hade sagt att jag skulle försöka springa det och jag sprang. Jag sprang sjukt långsamt och när jag blev omsprungen av alla så tänkte jag bara, Det är inte hastigheten som är målet. Det är att springa hela som är det. Om och om igen. Och när jag kom till vätskekontrollen och insåg att jag kommit halvvägs så kändes det inte omöjligt. En stund efter hälften började jag känna av knäna. Det började ömma varje steg. Och då tänkte jag att det bara är att fortsätta. Det kommer göra ondare om du slutar springa. Det är bara att fortsätta. Och det gjorde jag. Sista etappen innan man svänger in mot mål var jag så rädd att gå in i väggen så jag sprang om möjligt ännu långsammare och blev omsprungen av en 70-årig tant. Pinsamt jajamänsan, men det är inte hastigheten som är målet! =) Och sen när jag kom till gräsmattan som var sista biten och jag såg mål så sprang en tjej med Xtravaganzatröja om mig och då tänkte jag att fan heller att hon ska komma före mig. Så då spurtade jag och sprang jättesnabbt, som i 60-metersnabbt. Och kände att jag hade hur mycket ork som helst. Jag kom i mål på 42 minuter. Jag var den första av personalen på skolan (4 st) som medverkade och före flera elever. Så jag var så stolt hela tiden sen. Det var sjukt kul.


Nu ska jag försöka träna de två veckorna som är kvar tills VårRuset och ska försöka springa snabbare! Hoppas på fem minuter mindre. Och så blir det kostomläggning också innan dess. Japp det var det jag hade på hjärtat idag. Cool jag är va!

Av Åsa - 8 april 2009 18:24

Ja jag gjorde det. Jag har varit förkyld och jävlig och har inte rört mig eller ätit rätt på över två veckor. Och idag sprang jag 2 gånger 10 minuter. Jag trodde jag skulle svimma sista gången då jag inte kunde få ner luft i lungorna innan kroppen behövde dra efter andan igen. Men jag klarade det. 


Jag skrev för några år sedan en novell om badstranden och jag lämnade en kopia på viktcentrat. Jag tror att många skulle känna igen sig även om tonen är raljerande och handlingen är överdriven. Vi får se om de hänger upp den.


Av Åsa - 1 april 2009 20:54

Mannen som jobbar i Skånetrafikens filial i Ystad måste vara den person som är mest uttråkad på jobbet inom alla kategorier. Han sitter i sitt lilla bås och är så uttråkad stackaren så han kan inte ens förmå sig att verka trevlig inför kunderna. Det känns som att jag stör när jag kommer in för att fylla på mitt åkkort och talar om att det inte gick att ladda kortet i maskinen som jag brukar.

-Det går inte. 

-Nähä, så konstigt. Varför fungerar inte det längre.

- Det kan man inte göra i maskinen.

- Varför har det ändrats? *fortfarande leende*

- Det byts maskiner och kommer inte fungera förrän i höst någongång.

- Oj så bra att jag kom in och fick reda på det då! *skratt skratt* (Hampus skriver: ost. )

- Ja man kan ju köpa inne på försäljningskontoren också.

- Ja verkligen.

- Och man behöver faktiskt inte vänta tills sista dagen. *Blänger på mig*

- Javisst. Tack så jättemycket för hjälpen och det värmande bemötandet!


Gubbjävel! 

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2009
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se